19 NOVOZARAŽENIH U GORNJEM MILANOVCU: U Crvenoj zoni 26 pacijenata

Milorad Bošnjak

28. 04. 2021. u 10:09

U „CRVENOJ“ zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, u njena tri kovid odeljenja, trenutno se leči 26 pacijenata.

19 НОВОЗАРАЖЕНИХ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ: У Црвеној зони 26 пацијената

Foto: M.B.

- Prema preseku od jutros u osam sati, na Grudnom odeljenju hospitalizovano je 11, šest na Neurologiji i devet na Internom. Pozitivan test na korona virus ima njih 25, a jedan negativan – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Milanovački Dom zdravlja registrovao je još 19 lica, zaraženih korona virusom. Ukupan broj obolelih od kovida-19 u aktuelnom piku epidemije je 3.169, od kojih je 1.436 izlečeno.

- U Kovid ambulanti Doma zdravlja, juče (27. aprila) pregledano je 170 osoba, urađena su 62 antigenska testa, uzeta dva nazofaringealna brisa, četiri osobe upućene su na hospitalizaciju – veli dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora te ustanove.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“, prema zvaničnim podacima, zaraženo je ukupno 3.169 lica, uz nažalost stotinu i deset smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)