VUČEVIĆ U ŠAPCU O FRUŠKOGORSKOM KORIDORU: 1. maja obeležavanje početka radova

Z. G.

26. 04. 2021. u 19:49

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas u Šapcu da će predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, kako se očekuje, 1. maja prisustvovati obeležavanju početka radova na izgradnji Fruškogorskog koridora.

ВУЧЕВИЋ У ШАПЦУ О ФРУШКОГОРСКОM КОРИДОРУ: 1. маја обележавање почетка радова

Foto: Pres služba grada

O tom kapitalnom saobraćajnom infrastrukturnom projektu, koji će biti ostvaren sa kineskim partnerima, Vučević je razgovarao sa gradonačelnikom Šapca Aleksandrom Pajićem.

- Fruškogorski koridor treba da spoji naša dva grada ali i da bolje saobraćajno poveže celo Podrinje. Evo i sada smo se uverili da se dugo prolazi kroz sremska sela, pa se i tako vidi veliki značaj saobraćajnice koja će smanjiti protok saobraćaja kroz naseljena mesta i učiniti putovanje na tim relacijama bržim i bezbednijim. Partneri iz Azerbejdžana rade deonicu Ruma-Šabac, a očekujem da će predsednik Republike 1. maja prisustvovati obeležavnju početka izgradnje Fruškogorskog koridora sa kineskim partnerima – rekao je Vučević.

Kako se dodaje u saopštenju, on je precizirao da radovi kreću sa novosadske strane Fruške Gore.

- Probijaju se tunelske cevi i to će biti najduže tunelske cevi u Srbiji. Siguran sam da će se za tri-četiri godine stizati od Šapca do Novog Sada za pola sata – naglasio je Vučević.

Gradonačelnik Šapca je rekao da izgradnja Fruškogorskog koridora za taj grad mnogo znači jer će, nakon završetka tog projekta, Šapčani brzo stizati i do Beograda i do Novog Sada.

Razgovarali smo i o projektima lokalnog značaja koji će doći kao investicije u našu industrijsku zonu, kao i o zapošljavanju sugrađana – izjavio je Pajić.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a