PODIGNUT UGLED PROFESIJE: I u Kraljevu na prigodan način obeležen Dan Vojske Srbije (FOTO)

G.Ćirović

23. 04. 2021. u 19:13

SVEČANOM smotrom i prigodnom svečanošću u skladu sa epidemiološkim merama, pripadnici Druge brigade kopnene vojske Srbije (KoV), sa komandom u kasarni u Ribnici, obeležili su 23. april - Dan vojske Srbije, dan kada je u Takovu 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak.

ПОДИГНУТ УГЛЕД ПРОФЕСИЈЕ: И у Краљеву на пригодан начин обележен Дан Војске Србије (ФОТО)

Foto: G. Šljivić

U prisustvu načelnika Raškog okruga Nebojše Simovića, zamenika gradonačelnika Kraljeva Vukmana Rakočevića i predstavnika policije i Žandarmerije, smotru je izvršio pukovnik Savo Vučković, načelnik štaba Komande Druge brigade KoV.

Foto: G. Šljivić

 

- Ove godine proslavljamo 206 godina od Drugog srpskog ustanka i osnivanja naše vojske. Ponosni smo na postignute rezultate u prethodnom periodu. Zahvaljujući požrtvovanju, zalaganju i profesionalizmu uspeli smo da uspešno realizujemo sve postavljane zadatke i time značajno doprinesemo podizanju ugleda vojne profesije u zemlji i inostranstvu – rekao je ovom prilikom pukovnik Vučković obraćajući se prisutnima.

Povodom Dana vojske, najbolji oficiri, podoficiri, vojnici i civilna lica Druge brigade KoV nagrađeni su unapređenjima, nagradnim odsustvima i drugim priznanjima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima