U „CRVENOJ“ ZONI 37 PACIJENATA: 9 Novozaraženih u Gornjem Milanovcu

M. B.

23. 04. 2021. u 14:39

PREMA redovnom preseku od jutros, u osam sati, na lečenju u tri kovid odeljenja Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, u njenoj „crvenoj“ zoni, trenutno se leči 37 pacijenata.

У „ЦРВЕНОЈ“ ЗОНИ 37 ПАЦИЈЕНАТА: 9 Новозаражених у Горњем Милановцу

Foto: M.B.

- Na Grudnom odeljenju smešteno je 15, po 11 na Neurologiji i Internom. Pozitivan test na korona virus ima njih 30, petoro negativan, dvoje čeka rezultate testiranja. U protekla 24 sata, primili smo na lečenje četvoro, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom, sedam osoba smo otpustili na kućno lečenje, jednog pacijenta prevezli smo na dalje lečenje u Kovid bolnicu u Batajnici – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Do ovog izveštavanja, milanovački Dom zdravlja registrovao je još devet osoba, koje su inficirane tim virusom. Po evidenciji te ustanove, ukupan broj zaraženih kovidom-19 u aktuelnom piku epidemije je 3.097, od kojih je 1.386 izlečeno.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“, prema zvaničnim podacima, zaraženo je ukupno 3.097 lica, uz nažalost stotinu i deset smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!