HOĆEMO DA ŠETAMO SLOBODNO GRAČANICOM! U gradu održan još jedan performans mladih u znak podrške prebijenom mladiću

D. Z.

22. 04. 2021. u 22:20

U GRAČANICI je danas održan još jedan performans, deseti po redu u znak podrške prebijenom devetnaestogodišnjem mladiću Luki Dimitrijeviću.

ХОЋЕМО ДА ШЕТАМО СЛОБОДНО ГРАЧАНИЦОМ! У граду одржан још један перформанс младих у знак подршке пребијеном младићу

Foto: Privatna arhiva

Njegovi drugovi su uz poštovanje epidemioloških mera i sa transparentima “Zahtevamo poštovanje zakona”, “Želim da verujem policiji”, “Luka zaslužuje pravdu” i druge... ispred policijske stanice poručili da žele pravedno rešenje slučaja ovog mladića...

-Suština svih naših zahteva jeste poštovanje prava i zakona odnosno želimo da se šetamo i krećemo slobodno-poručio je Vlada Trifić iz nevladine organiѕacije Centar za mir i toleranciju opominjući da su predstavnici civilog sektora na Dan planete zemlje prinuđeni da se bave ljudskim pravima umesto ekologijom. Inače, predstavncii civilnog sektora koji su protestovali i prethodih dana zahtevali su nepristrasnu istragu u slučaju devetnaestogodišnjeg mladića kojeg su pre desetak dana pretukla tri odrasla Albanca dok se šetao u društvu devojke i drugarice i to zašto što su se nalazili nadomak poseda fabrike za preradu pečuraka u albaskom vlasništvu.

-Nasavićemo sa protestima sve dok se ovaj slušaj ne reši pravedno ali i dok ne budemo sigurni da se mi ali i naša deca mogu slobodno kretati Gračanicom-poručeo je sa protesta u četvrtak dok su prethodih dana građani Gračanice i drugovi pretučenog LuKe Dimitrijevića izvodili razne vidove performasa u znak protesta zbog premlaćivanja ovog mladića ali i što je slučaj okvalifikovan kao “učešće u tuči” odnosno što je policija saopštila da je dečak prošao sa lakim telesnim povredama.Inače, osim nanetih povreda ovom mladiću, zbog protesta građana, njegovom ocu Dejanu Dimitrijeviću kosovska policija i sanitarna inspekcija pisale su kazne koje iznose 2.300 evra na koje je on uložio žalbu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)