OPASNOST NIJE PROŠLA: U Kraljevu hospitalizovano 64 pacijenta

G. ĆIROVIĆ

21. 04. 2021. u 12:55

U KOVID bolnici imamo 64 hospitalizovanih pacijenata, petoro više u odnosu na prethodni dan. Jedan pacijent je preminuo tokom minulih 24 sata, devetoro je na intenzivnoj nezi, od kojih dvoje na respiratoru.

ОПАСНОСТ НИЈЕ ПРОШЛА: У Краљеву хоспитализовано 64 пацијента

Foto: G. Šljivić

Sve su to pacijenti sa teškom kliničkom slikom i sa obostranom upalom pluća.

Ovako u najkraćem glasi nedeljni korona „raport“ dr Milana Parezanovića, načelnika Infektivnog odeljenja i pomoćnika direktora za internistički sektor Opšte bolnice „Studenica“, o aktuelnoj situaciji u kraljevačkoj Kovid bolnici.

- Uprkos nešto nižim ciframa na dnevnom nivou i smanjenju broja novozaraženih u Kraljevu, daleko od toga da je opasnost prošla. I dalje imamo veliki broj prijema, kao i pregleda u kovid ambulanti - naglasio je dr Parezanović, dodajući da je zbog korone trenutno 11 medicinskih radnika van stroja, od toga je sedmoro obolelih, dok je četvoro u izolaciji zbog potencijalnog kontakta.

On je još jednom apelovao na svoje sugrađane da se vakcinišu i da se pridržavaju epidemioloških mera.

- To se posebno odnosi na predstojeće uskršnje i prvomajske praznike. Molio bih, ako je moguće, da bude što manje skupova, da se svi pridržavamo osnovnih mera, nošenja maski i distanci – poručio je dr Parezanović. - Moramo svi još malo da se strpimo i uzdržimo do sticanja kolektivnog imuniteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)