REKORDAN BROJ PACIJENATA U BOLNICI: Epidemiološka situacija u Kikindi i dalje vanredna

R. Šegrt

15. 04. 2021. u 15:33

IAKO je obe doze vakcine protiv kovida 19 do sada primilo 11.000 punoletnih građana Kikinde, što je 25 odsto, a koronu je prebolelo oko 15 odsto, situacija u ovom gradu i dalje je vanredna.

РЕКОРДАН БРОЈ ПАЦИЈЕНАТА У БОЛНИЦИ: Епидемиолошка ситуација у Кикинди и даље ванредна

Foto: R. Šegrt

Trenutno je aktivno 719 obolelih, a na bolničkom lečenju je čak 56 pacijenata, što je najviše od početka pandemije. Dva pacijenta starije životne dobi su na respiratoru i imaju druga hronična oboljenja. Ovakav rekordan broj pacijenata obolelih od kovida brine lekare, jer se i dalje svakodnevno otkrije 30 novih slučajeva, a oboleva najčešće radno aktivno stanovništvo, starosti od 30 do 50 godina.

- Ove nedelje registrujemo manje obolleih srednjoškolaca, što jeste dobra vest, ali je situacija i dalje vanredna i nema razloga za opuštanje. Nema prostora za opuštanje čak ni onda kada se prime obe vakcine, jer se imunitte stiče tek za tri nedleje ili čak malo više dana. Kikinđanima su za vakcinaciju na raspolaganju tri vrste cepiva, „Fajzer“, „Sinofarm“ i „Astra zeneka“– poruka je iz Zavoda za javno zdravlje.

U Kikindi se još prepričava tragičan slučaj porodice iz Mokrina, u kojoj su za svega petnaestak dana od posledice korone preminuli majka, sin i otac. Roditelji su imali po 65, a sin samo 43 godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)