HUMANITARNI BAZAR ZA GAVRILA: Još jedna uspešna akcija prikupljanja sredstava za lečenje dečaka iz Kragujevca

Z. GLIGORIJEVIĆ

08. 04. 2021. u 12:02

HUMANITARNI bazar za prikupljanje novca za lečenje osmomesečnog Gavrila Đurđevića iz Kragujevca, biće organizovan u nedelju, 11. aprila, od 8 do 12 časova kod Salona nameštaja u Lapovu.

ХУМАНИТАРНИ БАЗАР ЗА ГАВРИЛА: Још једна успешна акција прикупљања средстава за лечење дечака из Крагујевца

FOTO: Privatna arhiva

Organizatorka je Emilija Mirković poziva sve ljude velikog srca iz Lapova da se uključe u akciju, ali bazarom želi da motiviše i meštane okolnih opština da organizuju akciju prikupljanja novca za Gavrila.

Tokom “Slatkog bazara” u Batočini, održanog u nedelju, 4. aprila, čije su organizatorke bile Sanja Vučković i Maja Đorić, kojima su se priključile i mnoge druge žene koje su pripremile kolače za sugrađane koji su darivali novac za Gavrila, prikupljeno je 125.000 dinara.

Gavrilo se prva tri meseca lepo razvijao i napredovao, ali kada su roditelji primetili da prestaje da pomera ruke i noge i da otežano diše, odmah su potražili stručnu pomoć. Ispostavilo se, na žalost da ima retku neuromišićnu bolest - spinalnu mišićnu atrofiju tip1.

Reč je o izuzetno teškoj i progresivnoj bolesti koja često ima smrtni ishod. Bolest je posledica mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Gavrilo ne može da drži glavu, niti da sedi ili puzi.

Zahvaljujući brojnim molitvama, materijalnoj pomoći i nizu humanitarnih akcija, kao i licitaciji na kojoj je prodata kapitenska traka Kristijana Ronalda, sakupljena je određena svota novca, ali za njegovo lečenje, odnosno gensku terapiju, potrebno je još oko 1.900.000 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna