ZATVOREN VRTIĆ U MEDVEĐI: Među novozaraženima u Jablaničkom okrugu sve više dece

Игор Митић
Igor Mitić

06. 04. 2021. u 13:47

PO preporuci leskovačkog Zavoda za javno zdravlje Štab za vanredne situacije u Medveđi odlučio je da na dve sedmice zatvori vrtić „Mladost“ u ovom mestu.

ЗАТВОРЕН ВРТИЋ У МЕДВЕЂИ: Међу новозараженима у Јабланичком округу све више деце

Foto: I.M.

Odluka je doneta nakon što je potvrđeno da su virusom korona zaražene tri vaspitačice i jedno dete.

Dece ima među novozaraženima i u drugim lokalnim samoupravama Jablaničkog okruga, a na teritoriji Bojnika je infekcija potvrđena i kod tromesečne bebe čiji su roditelji i njihovo starije dete takođe dobili pozitivan nalaz.

Samo u poslednja 24 časa Kovid 19 je potvrđen kod pet učenika i tri deteta. Pored bebe iz Bojnika među inficiranom decom je petogodišnje dete iz Vlasotinca i trogodišnjak iz Medveđe. Među zaraženim učenicima su deca i mladi od osam do 18 godina starosti.

Zbog pojave virusa pojedine škole su zatvorile svoja vrata i za učenike nižih razreda. Primer za to su izdvojena odeljenja Osnovne škole „Radoje Domanović“ iz Manojlovca, u Bratmilovcu i Mrštanu, čiji su učenici na on-lajn nastavi jer su u školi bili u kontaktu sa osobom koja je zaražena koronom.

Prema podacima leskovačkog Zavoda za javno zdravlje samo od početka ovog meseca opaki virus je laboratorijski potvrđen kod 40 učenika, 14 studenata i 16 dece predškolskog uzrasta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!