OD OKTOBRA DUALNO OBRAZOVANJE NA FAKULTETIMA: U ponudi dizajn, pejzažna arhitektura i vazduhoplovi

B.B.

04. 04. 2021. u 14:54

OD oktobra, kada počinje nova školska godina na univetzitetima, fakulteti će akademcima ponuditi studijske programe u oblasti odevnog inženjerstva i dizajna, vazduhoplovnog mašinstva i pejzažne arhitekture, najavio je Branko Ružić, prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na "onlajn" konferenciji posvećenoj dualnom obrazovanju na visokškolskim ustanovama.

ОД ОКТОБРА ДУАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ НА ФАКУЛТЕТИМА: У понуди дизајн, пејзажна архитектура и ваздухоплови

Foto Promo

On je istakao da je izrada i kreiranje studijskih programa u rukama fakulteta i kompanija, koje traže zajednički interes za realizaciju ovakvih studijskih programa. Ružić je istakao da je Srbija na sigurnom putu da dobije Zakon o strudentskom organizovanju, koji je trenutno najvanoj raspravi.

- Ovaj zakon donosi nove mogućnosti za studentsko organizovanje i veće mogućnosti da artikulišete svoje potrebe, usaglasite stavove i utičete kreirate oblasti od značaja za studentsku zajednicu - naveo je Ružić. - Najvažnije je što su na zakonu radili i studenti, na čemu im čestitam. Nacrt zakona je na javnoj raspravi do 17. aprila, nakon koje će biti upućen Vladi i Skupštini na usvajanjen.
Ministar je istakao da su studenti pokazali i veliki stepen solidarnosti u vreme vanrednog stanja i posebnu zahvalnost iskazao studentima medicinskih fakulteta koji su na razne načine volontirali u prvim redovima i pozvao ih da se vakcinišu, jer je to jedino rešenje za izlazak iz pandemije.
Onlajn konferenciju posvećenoj dualnim studijama na visokoškolskim ustanovama oranizovala je Studentska konferencija univerziteta Srbije (SKONUS) povodom Dana studenata. Na konferenciji su učestvovali studenti svih univerziteta, kao i pomoćnica ministra za dualno obrazovanje Gabrijela Grujić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)