VAKCINACIJA U JADRU: Uspešna imunizacija protiv korone i po selima

V. M.

31. 03. 2021. u 21:24

VAKCINACIJA protiv korona virusa, u organizaciji Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“, sprovodi se po selima i varošima Jadra, bez zakazivanja.

ВАКЦИНАЦИЈА У ЈАДРУ: Успешна имунизација против короне и по селима

Foto: G.Šljivić

 

To je činjeno minula dva dana u zdravstvenim stanicama u Lešnici i Banji Koviljači i ambulantama u Joševi i Jadranskoj Lešnici.

- Odziv sugrađana je bio zadovoljavajući a prioritet su imali pripadnici društveno osetljivih grupa kao što su stariji sugrađani, Romi, osobe sa invaliditetom - kaže dr Branka Krasavac, direktorka DZ „Dr Milenko Marin“. - Vakcinacija se sprovodila vakcinom AstraZenekom. Sve raspoložive količine vakcine su potrošene (200 doza).

Vakcinisani su i korisnici Centra za azil u Banji Koviljači. Meštani u ove četiri mesne zajednice su iskazali zainteresovanost za imunizaciju i drugim vrstama vakcina koje će biti na raspolaganju u narednom periodu.

Krizni štab je aktivirao volontere koji su na punktovima prijavljivali preko E-uprave, sve su građane koji su iskazali zainteresovanost za određenu vrstu vakcine i pružali pomoć starijim građanima da popune neophodne obrasce pre vakcinacije.

Ova praksa imunizacije starijih ugrađana bez zakazivanja će se nastaviti i u narednom periodu a tokom prošle nedelje su ovu priliku imali i građani mesnih zajednica u Bradiću, Brnjcu i Velikom Selu kao i Lešnici, prvenstveno osobe starije od 65 godina ali i sugrađani koji se nisu prijavili preko portala E-uprave. Tom prilikom je podeljeno takođe 200 doza vakcine kineskog prozvođača Sinofarm.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća