U VRTIĆE PO STAROJ CENI: Doneta odluka na nedavno odžanoj sednici Skupštine grada Kraljeva

G. Ć.

31. 03. 2021. u 11:57

UPRKOS činjenici da je tokom minulih godinu dana zbog epidemije kovid-19 bilo manje dolazaka dece u vrtić kraljevačke Predškolske ustanove „Olga Jovičić Rita“, ekonomska cena boravka mališana ostaće ista kao i lane.

У ВРТИЋЕ ПО СТАРОЈ ЦЕНИ: Донета одлука на недавно оджаној седници Скупштине града Краљева

FOTO: GU Kraljevo

To su na nedavno održanoj sednici odlučili odbornici Skupštine grada Kraljeva. Tako će i deo koji plaćaju roditelji, a to je 20 odsto od ekonomske cene, ostati nepromenjen i za celodnevni boravak dece u trajanju od 11 sati iznosiće 4.969 dinara, dok će poludnevni boravak koštati 2.710. Za mališane u celodnevnom pripremnom predškolskom programu roditelji će plaćati 4.079 dinara. Za dane odsustvovanja predviđena je cena 50 odsto niža od osnovne.

FOTO: GU Kraljevo

Ovom prilikom odbornici su usvojili i odluku prema kojoj će lokalna samouprava izdvojiti sredstva i za subvencionisanje boravka dece u licenciranim, privatnim vrtićima a koja su ostala ispod takozvane crte za upis u državnu predškolsku ustanovu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)