PREMINUO JEDAN PACIJENT U GORNJEM MILANOVCU: U Kovid odeljenjima Opšte bolnice smeštena 51 osoba

M. B.

29. 03. 2021. u 10:39

OD početka epidemije u martu 2020. zvanično ukupno zaraženo 2.575, preminulo 102.

ПРЕМИНУО ЈЕДАН ПАЦИЈЕНТ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ: У Ковид одељењима Опште болнице смештена 51 особа

Foto: M.B.

Od posledica kovida-19 preminuo je, nažalost, još jedan pacijent u Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, tokom minula 24 sata.

Ubrzano se uvećava broj pacijenata u tim odeljenjima, „crvenoj“ zoni bolnice. Prema preseku od jutros, u njima je hospitalizovan 51 pacijent. Radi upoređenja, njihov najveći broj u „crvenoj“ zoni do sada nije premašivao 37.

- Od njih 51, na Grudnom odeljenju smešteno je 19 te po 16 na Internom i Neurologiji. Pozitivan test na korona virus ima njih 44, negativan četvoro, troje čekaju rezultate testiranja. U protekla 24 sata, primili smo na lečenje šest pacijenata, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju ovim virusom – potvrđuje danas dr Predrag Šuti, v.d. direktora milanovačke bolnice.

Manji broj pacijenata iz ove medicinske ustanove, minulih dana upućivan je na lečenje u Kovid bolnicu u Batajnici i u kragujevački Klinički centar.

Zvanični dnevni podaci o broju ovdašnjih osoba, novozaraženih korona virusom, uglavnom stižu u kasnijim satima. Njih je juče bilo 44. Do tada, ukupan broj zaraženih kovidom-19 u aktuelnom „piku“ epidemije bio je ukupno 2.515, a od njih je 1.076 izlečeno.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“ koji još ne pokazuje ni imalo blaži trend smirivanja, zaraženo je ukupno 2.515 lica, uz nažalost 97 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!