STIŽE 10 AUTOBUSA NA STRUJU: Novi Sad u "zelenom programu" sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj

J. S.

24. 03. 2021. u 06:21

U OKVIRU dugoročnog programa "zelenih gradova" Novi Sad je već započeo opsežnu akciju ozelenjavanja javnih površina, a jedna od "zelenih investicija" predviđena je i u oblasti javnog prevoza i trebalo bi da bude uskoro realizovana.

СТИЖЕ 10 АУТОБУСА НА СТРУЈУ: Нови Сад у зеленом програму са Европском банком за обнову и развој

Foto N. Karlić

Reč je o nabavci 10 niskopodnih električnih autobusa i četiri punionice, čime bi dve linije gradskog prevoza postale potpuno "zelene".

Kupovinu ovih ekoloških autobusa i punionica sa osam miliona evra kredita finansiraće EBRD o čemu je gradonačelnik Novog Sada Milioš Vučević nedavno vodio onlajn razgovor sa Odil Reno Baso, direktorkom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

- Posebno smo istakli važnost ekoloških projekata za podizanje kvaliteta života naših sugrađana, gde ističem veliku pomoć EBRD-a u izradi akcionog plana za program tzv. zelenih gradova (GCAP), koji obuhvata procenu izazova u oblasti životne sredine i razvoj akcionog plana za njihovo rešavanje kroz investicije u održivu infrastrukturu - rekao je tada Vučević.

Prvi korak u izradi plana GCAP uključuje procenu gradskog učinka na životnoj sredini koristeći 35 osnovnih pokazatelja koji pokrivaju širok spektar urbanih pitanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju