RADOVI NA GRADSKOM ZDANJU: Obnavljaju se balkoni na „Načelstvu“ u Požarevcu

D. NOVKOVIĆ

23. 03. 2021. u 14:42

NA zgradi u kojoj se nalazi Skupština grada Požarevca, poznatoj kao „Načelstvo“, u toku su radovi na obnovi starih balkona.

РАДОВИ НА ГРАДСКОМ ЗДАЊУ: Обнављају се балкони на „Начелству“ у Пожаревцу

Foto: D.N.

Zbog toga je glavni ulaz pod skelama, pa se u zgradu ulazi na druga vrata. Obnova balkona usledila je nakon rekonstrukcije fasade ovog zdanja, koje je podignuto 1889. godine, po projektu austrijskog arhitekte Fridriha Gizela.

Zgrada je 1983. godine proglašena za kulturno dobro od velikog značaja, pa se svi radovi na obnovi sprovode u saradnji sa Regionalnim zavodom za zaštitu spomenika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (1)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)