NOVO KORONA ŽARIŠTE U SRBIJI? U Pčinjskom okrugu čak 156 novozaraženih - u Surdulici osetan porast obolelih

J.S.

21. 03. 2021. u 11:47

PREMA poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje u Vranju, od 423 uzorka iz Pčinjskog okruga, 156 je pozitivno na virus korona.

НОВО КОРОНА ЖАРИШТЕ У СРБИЈИ? У Пчињском округу чак 156 новозаражених - у Сурдулици осетан пораст оболелих

Foto: J.S.

Standardno je najveći broj obolelih iz Vranja,ali je ta brojka nešto niža nego nedelju dana unazad, pa su sada registrovana 74 nova slučaja.

Primetan je značajan porast broja obolelih u Surdulici gde se registruje 30 novih slučajeva. U ostalim opštinama brojke su nešto manje. U ostalim opštinama su te brojke nešto niže 16 iz Vladičinog Hana, deset iz Bujanovca, 11 iz Bosilegrada, 13 iz Preševa i dva iz Trgovišta.

U kovid ambulanti tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 299 pregleda, od kojih je 126 prvih. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 17 pacijenata.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 166 pacijenata. Od tog broja 157 je pozitivno na virus korona i isto toliko ima bronhopneumoniju. Na kiseoniku su 83 pacijenta.

Na bolničko lečenje primljeno je 13 pacijenata, a otpušteno 12. Trenutno je u kovid bolnicama u Vranju šest slobodnih postelja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)