LOŠA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U NEGOTINU: Za 48 sati 56 pozitivnih na virus korona

S. M. J.

19. 03. 2021. u 18:33

PREMA podacima Zdravstvenog centra Negotin u poslednjih 48 časova evidentirano je 56 pozitivnih uzoraka na prisustvo virusa korona kod osoba sa prebivalištem na teritoriji opštine Negotin.

ЛОША ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У НЕГОТИНУ: За 48 сати 56 позитивних на вирус корона

Foto: S. M. J.

Pozitivan rezultat zabeležen je kod 33 žene od 23 do 79 godina, kao i kod 23 osobe muškog pola od kojih najmlađi imaju dve i 16 godina, a ostali od 31 do 84 godine. Reč je o testiranima 17. i 18. marta kada je antigenskim testovima uzorkovano 128 građana, a PCR 13.

Dve osobe su preminule na kovid odeljenjima negotinske bolnice, a nezvanično saznajemo i dvoje pacijenata iz Negotina koji su preminuli u kovid bolnici u Kruševcu.

U negotinskoj bolnici leče se 44 pacijenta sa upalom pluća, pozitivnih na virus korona, od kojih su njih 22 na kiseoniku.

U kovid ambulanti je pregledano 128 osoba, a u pedijatrijskoj kovid ambulanti 25 pacijenata predškolskog i školskog uzrasta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)