SOCIJALNI KVADRATI NA RASPODELI: Novi Sad nastavlja program stambene podrške građanima u Novom naselju

Z. GRUMIĆ

16. 03. 2021. u 06:21

PRVA od ukupno šest lamela budućeg stambenog bloka predviđenog za socijalno stanovanje, u Ulici Momčila Tapavice na novosadskom Novom naseljeu, nedavno je završena, pa u narednom periodu predstoji raspisivanje konkursa radi raspodele 25 stanova budućim korisnicima, po cenama znatno nižim od tržišnih.

СОЦИЈАЛНИ КВАДРАТИ  НА РАСПОДЕЛИ: Нови Сад наставља програм стамбене подршке грађанима у Новом насељу

Foto Z. Grumić

Zahvaljujući značajnoj stambenoj podršci Grada, koja se ostvaruje odgovarajućim programom, očekuje se da kvadratni metar ne premaši iznos od 94.000 dinara.

- Zakonom o stanovanju regulisano je ko sve može da se prijavi na konkurs i pod kojim uslovima. Građani će imati i mogućnost da te stanove otkupe na 240 mesečnih rata, odnosno da ih otplate za 20 godina - izjavio je zamenik gradonačelnika Milan Đurić.

DEVET STANOVA BESPLATNO

SKUPŠTINA grada je usvojila i odluku o socijalnoj podršci kupovinom pet stanova za dvočlana domaćinstva u zgradi za socijalno stanovanje u Kisačkoj 55. Tako je u tom objektu ukupno devet stanova dodeljeno besplatno, a ostalih 26 je, takođe na osnovu konkursa, prodato po nekomercijalnoj ceni i na otplatu u 240 rata.

Na toj atraktivnoj lokaciji, u čijoj je neposrednoj blizini prošle godine izgrađen produžetak Bulevara Jovana Dučića s kružnom raskrsnicom i uređen okolni prostor, predviđena je izgradnja ukupno 173 socijalna stana različite kvadrature.

- Prva će biti useljena Lamela 6, koja je gotova. Radovi u okviru prve faze izgradnje Lamele 5 su pri kraju, a uskoro će da bude raspisana javna nabavka za izgradnju Lamele 1 - precizirao je za "Novosti" Marko Jovanović, direktor gradske Stambene agencije.

ZAVRŠENO Zgrada u Kisačkoj ulici 55, Foto Z. Grumić

On je dodao da bi ta treća zgrada stambenog kompleksa za socijalno stanovanje u Ulici Momčila Tapavice trebalo da bude završena sledeće godine.

Stanove iz programa stambene podrške dodeljuje odgovarajuća komisija, prema precizno utvrđenim kriterijumima i na osnovu konkursa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!