PREMINUO JOŠ JEDAN PACIJENT: Epidemija u Rudničko-takovskom kraju ne jenjava, u kovid odeljenjima 22 osobe

M. B.

15. 03. 2021. u 14:35

OD posledica zaraze korona virusom, u Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, tokom minula 24 sata, preminuo je, nažalost, još jedan pacijent.

ПРЕМИНУО ЈОШ ЈЕДАН ПАЦИЈЕНТ: Епидемија у Рудничко-таковском крају не јењава, у ковид одељењима 22 особе

Foto: M. B.

Na tim odeljenjima, prema preseku od jutros, leče se ukupno 22 pacijenta.

- Na Grudnom odeljenju smešteno je 15 pacijenata, na Neurologiji sedam. Pozitivno na korona virus ih je 20, dva pacijenta imaju negativan rezultat testiranja. U protekla 24 sata, primili smo jednog pacijenta sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Zvaničnih podataka o broju eventualno novozaraženih tokom proteklih dana vikenda, do ovog izveštavanja još nema, iako, nažalost, takvih osoba nezvanično ima...

Po dosadašnjoj računici milanovačkog Doma zdravlja, ukupan broj obolelih od korona virusa u aktuelnom „piku“ epidemije iznosi ukupno 2.010, od kojih je izlečeno 909.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna i u aktuelnom „piku“ koji još ne pokazuje trend smirivanja, zaražena su ukupno 2.010 lica, uz nažalost 91 smrtnu žrtvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)