POSADILI VIŠE OD 100 TOPOLA: Na mestu divlje deponije u vršačkom selu Markovac niče park

J. J. BALjAK

12. 03. 2021. u 10:23

NA MESTU stare divlje deponije u vršačkom selu Markovac sada niče park, zahvaljujući akciji koju su sproveli meštani, lokalna samouprava i Šumska uprava Vršac.

ПОСАДИЛИ ВИШЕ ОД 100 ТОПОЛА: На месту дивље депоније у вршачком селу Марковац ниче парк

Foto: Grad Vrsac

Zajedničkim snagama su u potpunosti sanirali tu zapuštenu parcelu na kraju sela, koja je godinama predstavljala leglo insekata, zmija, pacova i ostalih izvora zaraze, a potom su posadili i preko stotinu topola.

Iskrčili su i samoniklo šiblje i drugo rastinje u neposrednoj blizini nekadašnjeg smetlišta, koje je lokalna samouprava uklonila pre par godina u sklopu velike akcije čišćenja divljih deponija po svim selima.

 - Planiramo da u ovom budućem parku postavimo i klupe i druge sadržaje za zabavu i odmor svih generacija. Takođe, ovim primerom želimo da podstaknemo i druge mesne zajednce da na sličan način reše pitanje svojih starih divljih deponija, kao i da više vode računa o svojoj životnoj sredini – kaže Slaviša Maksimović, član Gradskog veća za ruralni razvoj.

On je istakao i da će u toku ove godine još intenzivnije raditi na ozelenjavanju i uređenju vršačkih sela, kao i da će nastaviti sa uklanjanjem preostalih divljih deponija, kojih je do pre tri godine ukupno bilo oko 40.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)