NAGRADA ZA NEGOTINSKOG SOLO PEVAČA: Davidu Surdanoviću priznanje na Međunarodnom takmičenju „Mita Topalović“

S.M.J.

08. 03. 2021. u 13:25

NEGOTINAC David Surdanović osvojio je prvu nagradu u kategoriji solo pevača na 11. Međunarodnom takmičenju mladih talenata „Mita Topalović“ u Pančevu.

НАГРАДА ЗА НЕГОТИНСКОГ СОЛО ПЕВАЧА: Давиду Сурдановићу признање на Међународном такмичењу „Мита Топаловић“

Foto: Privatna arhiva

Ovaj učenik prve godine Srednje muzičke škole “Kosta Manojlović” u Zemunu na odseku solo pevanja u klasi profesora Nenada Nenića i druge godine Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu na odseku trube predstavio se, uz klavirusku saradnju Helene Gavroske, delima starih majstora, epohe romantizma i slovenskih autora i za svoj nastup dobio fantastičnih 97,66 poena.

- Zadovoljan sam. Organizacija je divna, takmičenje je imalo mnogo dobrih i kvalitetnih kandidata što u kategoriji momaka, što u kategoriji devojaka. Drago mi je da sam imao priliku da posle duge pauze prouzrokovane pandemijom virusa korona ponovo stanem na scenu, radim svoj posao uživo i opet osetim taj scenski adrenalin - kaže David Surdanović.

Mladi negotinski umetnik dobitnik je brojnih priznanja i nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Sa međunarodne smotre mladih talenata u Pančevu nosi upečatljive utiske. U kategoriji solo pevača 2017. osvojio je drugu nagradu, a 2019. kao talentovani trubač i dve druge nagrade u kategoriji kamernih ansambala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)