NA KOVID-ODELJENJIMA 26 PACIJENATA: Epidemiološki presek za Rudničko-takovski kraj

M. B.

05. 03. 2021. u 14:32

НА КОВИД-ОДЕЉЕЊИМА 26 ПАЦИЈЕНАТА: Епидемиолошки пресек за Рудничко-таковски крај

Foto: EPA

U KOVID odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, prema preseku od jutros, leči se ukupno 26 pacijenata - petoro manje od jučerašnjeg preseka.

- Na Grudnom odeljenju smešteno je njih 16, a desetoro na Neurologiji. Pozitivno na kovid-19 je 23, jedan ima negativan test, dvoje čeka rezultate testiranja. U minula 24 sata, nije bilo prijema novih pacijenata, četvoro smo otpustili kući, jednog pacijenta prevezli smo na lečenje u Klinički centar u Kragujevcu – potvrđuje danas dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

Ovi brojevi trenutno hospitalizovanih i otpuštenih pacijenata, te podatak da u 24 sata nema prijema novih, blago su ohrabrenje za Rudničko-takovski kraj. Zato, što su minulih dana te brojke konstantno rasle. Srećom, bez preminulih od posledica kovida-19.

Do ovog izveštavanja, nema podataka o broju eventualno novozaraženih u ovom kraju, tokom protekla 24 sata. Prema zvaničnom izveštaju, ukupan broj obolelih od korona virusa, u ovom aktuelnom „piku“ epidemije, ovde je 1.864 a od njih je do sada izlečeno 856.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna i u aktuelnom „piku“ epidemije, koji još ne pokazuje trend smirivanja, zaražena su ukupno 1.864 lica, uz nažalost 86 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)