SVE VAKCINE DOSTUPNE: U Pirotskom okrugu vakcinisano 13454 osoba

V. ĆIRIĆ

04. 03. 2021. u 19:00

OD početka imunizacije na području Pirotskog okruga vakcinisano je 13454 osoba, od kojih je drugu dozu primilo 6753 građana.

СВЕ ВАКЦИНЕ ДОСТУПНЕ: У Пиротском округу вакцинисано 13454 особа

Foto: V. Ć.

Građanima su dostupne sve vakcine: ruska, kineska, Fajzer i Astra Zeneka.

Prema podacima ZZJZ u Pirotu, danas je registrovano još 17 novoobolelih osoba,a procenat pozitivnosti raste i treutno iznosi 24 odsto, od ukupnog broja testiranih. Na testiranje je poslato 19 sumnjivih uzorka. Od početka epidemije u okrugu je registrovano i laboratorijski potvrđeno 3665 slučajeva oboljevanja od kvida, a bitku sa zarazom izgubilo je 165 građana. Mera kućne izolacije, danas je naložena za 27 osoba, a ukinuta u 9 slučajeva. Poslednjih sedam dana registruju se slučajevi zaraženih učenika i zaoslenih u školama, koji imaju izolirane članove porodice. Kovid ambulanta prijavila je 121 pregled od kojih je 52 prvih, a 69 kontrolnih. Na kov id jedinicama pirotske OB trenutno se leči 16 pacijenata, od kojih je 10 iz Pirota, 3 iz Dimitrovgrada,2 iz Babušnice i 1 iz Niša.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ u Pirotu, procenjuje da je epidemijska situacija u okrugu nesigurna sa tendencijom da pređe u nepovoljnu i poručuje poštovanje svih preventivnih mera i masovnu vakcinaciju kako bi se epidemijska situacija držala pod kontrolom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave