MOBING ILI POLITIKA: Ozbiljni problemi u funkcionisanju gradske organizacije Crvenog krsta u Čačku

V. ILIĆ

25. 02. 2021. u 07:26

DEVETORO, od ukupno 12 zaposlenih u Gradskoj organizaciji Crvenog krsta u Čačku je jednom ovdašnjem advokatu predalo dokumentaciju kojom dokazuju da ih sekretar ove organizacije Biljana Davidović mobinguje, pa najavljuju pokretanje tužbe.

МОБИНГ ИЛИ ПОЛИТИКА: Озбиљни проблеми у функционисању градске организације Црвеног крста у Чачку

Foto V. Ilić

U prikupljenim izveštajima neuropsihijatara i ostalih specijalista se, saznajemo, navodi da imaju oboljenja izazvana izloženošću šikaniranju, psihičkom maltretiranju i uopšte lošim međuljudskim odnosima, pa će uskoro posla biti i za nadležni sud.

Biljana Davidović, Foto V. Ilić

Nažalost, niko od radnika nije želeo da komentariše ove informacije jer, kažu, to bi se kosilo sa Kodeksom Crvenog krtsa, po kojem je isključivo sekretar Biljana Davidović ovlašćena da komunicira sa medijima.

- Nisam upoznata sa tužbama koje navodno pripremaju zaposleni. Niko od radnika mi se nije požalio ni na šta, a o tome nisu obavešteni ni drugi organi upravljanja Crvenog krsta u Čačku. Ono što mogu da kažem jeste da svi zarade primaju redovno, bez zaostatka - ističe Biljana Davidović.

Istovremeno, drugi čovek u ovoj društvenoj organizaciji - Igor Logvinov koji je, kako se nezvanično tvrdi, za nepune dve godine sa mesta vozača avanzovao do stručnog saradnika zaduženog za organizaciju i razvoj - smatra da su "svi problemi nastali kada se umešala politika".

LIČNE FRUSTRACIJE

ODBORNIK Petar Janković (na slici) negira sve navode Igora Logvinova. Kaže da je u Crvenom krstu angažovan posle višemesečnog volonterskog rada, te brojnih ugovora o radu na određeno vreme.

Foto V. I.

- Tvrdnja da je neko nekoga ucenjivao budžetskim sredstvima i da je vršen pritisak na sekretara Biljanu Davidović su lična frustracija i notorna laž. Odbornik sam postao posle dolaska u odvu organizaciju i svoje političko angažovanje nikada nisam pokazivao, niti koristio na svom radnom mestu - tvrdi Janković i najavljuje da će zadovoljenje potražiti i pred licem pravde.

- Narušava nam se ugled da bi bio sproveden hir jednog pojedinca iz lokalne samouprave koji želi da kadruje i zapošljava po političkoj liniji, i u našoj organizaciji. Ja sam, kao odgovoran čovek, napustio Srpsku naprednu stranku u kojoj sam bio od njenog osnivanja jer se to kosilo sa mojim moralnim načelima i statutom Crvenog krsta u kojem sam radno angažovan. Zaposleni trpe mobing, ali samo od političara koji ih pozivaju da potpisuju razne peticije i učestvuju u stranačkim kampanjama. Sistem funkcioniše tako što predsednik Skupštine grada Igor Trifunović, preko odbornika Petra Jankovića, kojeg je nedavno ovde zaposlio posle silnih pritisaka na našeg sekretara, naređuje kako bi zaposleni trebalo da se ponašaju. A, radi se o čoveku koji je pravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu zbog nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama. Štaviše, zbog vožnje pod dejstvom alkohola mu je oduzeta vozačka dozvola, a on ipak upravlja našim automobilima i poziva se na Trifunovića - objašnjava Logvinov.

Igor Logvinov, Foto V. Ilić

Nezvanično saznajemo i to da je između njega i Trifunovića - pre oko godinu dana - u prostorijama Crvenog krsta, naočigled zaposlenih, došlo do žestokog obračuna koji bi epilog trebalo da dobije i u sudu...

Juče, nažalost, nismo uspeli da čujemo i stav prvog čoveka lokalnog parlamenta jer Igor Trifunović najpre nije odgovarao na telefonske pozive, a potom je u poruci objasnio da se nalazi u bolnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri