U SKLADU SA POTREBAMA PRIVREDE: Unapređenje plana upisa za dualne obrazovne profile

G.Ć.

18. 02. 2021. u 21:56

U CILjU unapređenja plana upisa za dualne obrazovne profile u skladu sa potrebama privrede, u Kraljevu je održan sastanak dr Gabrijele Grujić, pomoćnice ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za dualno obrazovanje sa direktorima srednjih stručnih škola sa teritorije Raškog okruga, čelnicima ovdašnje lokalne samouprave, Školske uprave i Privredne komore.

У СКЛАДУ СА ПОТРЕБАМА ПРИВРЕДЕ: Унапређење плана уписа за дуалне образовне профиле

Foto: GU Kraljevo

- Učenici već četiri godine imaju priliku da se sukcesivno upoznaju sa dualnim modelom nastave, ali i da u tome aktivno učestvuju. U Srbiji imamo 10.000 učenika u više od 120 škola i više od 900 kompanija koje su u procesu akreditacije. To traže naše kompanije, to od nas zahtevaju naši mladi, jer su shvatili da ako nemaju razvijene veštine, zapravo neće steći znanja iz savremenog tehnološkog razvoja – rekla je dr Grujić.

Prema rečima direktora Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog okruga Zvonka Tufegdžića, Kraljevo će predstojeće školske godine imati četiri profila za dualno obrazovanje. To su operater za izradu nameštaja, zavarivač, elektromonter i modni krojač.

- Privrednici sa područja Raškog okruga iskazali su potrebu za 160 učenika koji bi za određena zanimanja prošli kroz dualno obrazovanje, od toga je 88 zahteva kraljevačkih privrednika - naglasio je Tufegdžić ovom prilikom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili