OBNOVA PAVILJONA ZA SMEŠTAJ OSUĐENIKA: Planira se rekonstrukcija u KPZ "Zabela"

D.N.

15. 02. 2021. u 19:58

U KAZNENO-popravnom zavodu "Zabela" u Požarevcu obaviće se rekonstrukcija i dogradnja prvog i drugog paviljona za smeštaj osuđenika.

ОБНОВА ПАВИЉОНА ЗА СМЕШТАЈ ОСУЂЕНИКА: Планира се реконструкција у КПЗ Забела

Foto: KPZ "Zabela"

Prema urbanističkom projektu, ova dva objekta formiraće ćirilično slovo “G“ i njihov kapacitet biće 216 osuđenika, smeštenih u 36 soba sa po šest kreveta.

U centralnom delu nalaziće se službene prostorije, kancelarija nadzornika, server soba, perionica i sušionica. U paviljonima su predviđena i zajednička kupatila sa po šest tuš kabina, kao i prostorije za slobodne aktivnosti.

U okviru ovog prostora projektovana je i mini kuhinja kao i terasa koja je sa spoljne strane zatvorena rešetkama. Kompleks KPZ „Zabela“, u kojem danas kaznu izdržava oko 1.400 osuđenika, sazidan je još 1912. godine, pa je obnova pojedinih objekata neophodna. Unutar zidina nalazi se sedam paviljona, kao i Posebno odeljenje sa osuđenima pred Specijalnim sudom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)