NAŠE PRIJATELJSTVO JE ČELIČNO: Miloš Vučević obišao Kineski festival svetlosti u Limanskom parku (FOTO)

Novosti online

11. 02. 2021. u 18:52

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je Kineskom festivalu svetla, koji se u Srbiji održava po treći put.

НАШЕ ПРИЈАТЕЉСТВО ЈЕ ЧЕЛИЧНО: Милош Вучевић обишао Кинески фестивал светлости у Лиманском парку (ФОТО)

Foto: Grad Novi Sad

Uz predstavljanje kineskih lampiona u našoj zemlji, simbolično je proslavljena kineska Nova godina. Građani će u novosadskom Limanskom parku Kineski festival svetla moći da posete od 11. do 25. februara, kao i u Beogradu na Sava Promenadi. Ulaz za posetioce festivala u oba grada je besplatan, a lampioni će biti upaljeni svakog dana u 17 časova.

Foto: Grad Novi Sad

- I na ovaj način manifestujemo prijateljstvo dve države i dva naroda. Kada pogledamo šta nas je zadesilo od prošle godine, vidi se da se radi o čeličnom prijateljstvu, jer pravi prijatelj se vidi u nevolji, u teškim vremenima. Najveća količina vakcina je u našu zemlju stigla iz Kine, i neizmerno smo im zahvalni na svoj pomoći. Trudićemo se da budemo aktivni partneri u njihovom velikom projektu ''Jedan put, jedan pojas''. Čestitamo našim prijateljima Novu godinu. Po kineskom tradicionalnom kalendaru, 2021. je posvećena biku koji simbolizuje odanost, lojalnost i kreativnost, i verujem da ćemo u ovoj godini pobediti epidemiju i da će ljudi koji su bili vredni i radni doći do izražaja – istakao je gradonačelnik Vučević i pozvao Novosađane, da poštujući mere, uživaju u Festivalu svetla u Limanskom parku.

Foto: Grad Novi Sad

Inicijator i osnivač Festivala je umetnik Slobodan Trkulja, koji već duže vreme uživa veliku popularnost u Kini i radi na kulturnoj razmeni između dve zemlje.

- Ove godine nema zvaničnog otvaranja, samo ćemo uključiti lampione i poželeti kineskom narodu srećnu Novu godinu. Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije, Gradu Novom Sadu i Gradu Beogradu na podršci koju pružaju našem festivalu. Ovako mi pokazujemo našim prijateljima koliko ih volimo i cenimo – rekao je Trkulja.

Foto: Grad Novi Sad

Svetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona iz Zigonga. Njihove instalacije uvode u čudesni svet mašte i svetla, koji je podjednako zanimljiv i najmlađima i starijima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo