PAKETI ZA SOCIJALNO UGROŽENE: Velika pomoć za 400 građana opštine Svilajanac

Z. Gligorijević

10. 02. 2021. u 12:32

PAKETE sa osnovnim namirnicima i sredstvima za higijenu dobiće 400 korisnika Centra za socijalni rad na teritoriji opštine Svilajnac.

ПАКЕТИ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ: Велика помоћ за 400 грађана општине Свилајанац

Foto: SO Svilajnac

Pakete dele Centar za brigu o porodici i Crveni krst Svilajnac. To je ujedno i prilika da obiđu korisnike, da vide u kakvim uslovima žive, da li imaju ogreva i da lii im je potrebna neka pomoć.

- Budžetom za tekuću godinu predviđeno je više od 20 miliona dinara za različita socijalna davanja, za narodnu kuhinju, pomoć u lečenju, pomoć pri nabavci školskog pribora, za prevoz učenika srednjih škola iz porodica koje su korisnici Centra za socijalni rad i druge vidove pomoći. Naša dužnost i obaveza je da vodimo računa o ljudima koji su u stanju socijalne potrebe. Porodicama smo pružili i sve informacije o vakcinaciji protiv Kovida 19 i ponudili im pomoć prilikom vakcinacije - kaže zamenik predsednika opštine Dragana Radević, koja je obišla nekoliko porodica.

Baka Radmila (78), koja sama živi na periferiji sela Troponje bez osnovnih uslova za život, kaže da joj ova pomoć veoma znači, jer se teško kreće i živi samo od socijalne pomoći. Ona kaže da joj i samo to što je se neko setioi što ju je obišao mnogo znači.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!