SARADNJA - PUT KA USPEHU: Sastanak gradonačelnika Kraljeva sa čelnicima univerziteta u Kragujevcu

G.Ćirović

10. 02. 2021. u 12:27

ŽELjA za saradnjom postoji, kao i želja da se primeni stečeno znanje i da se problemi zajednički rešavaju, tako da će budući zajednički koraci sigurno voditi ka uspehu.

САРАДЊА - ПУТ КА УСПЕХУ: Састанак градоначелника Краљева са челницима универзитета у Крагујевцу

Foto: GU Kraljevo

Ovo je jedan od najvažnijih zaključaka sastanka dr Predraga Terzića, gradonačelnika Kraljeva sa prof. dr Nenadom Filipovićem, rektorom Univerziteta u Kragujevcu, prorektorom za naučno-istraživački rad prof. dr Vesnom Ranković i prof. dr Draganom Đurčićem, prorektorom za koordinaciju poslova fakulteta, čija je glavna tema bila saradnja privrede i visokoškolskih ustanova.

 - Unapređenjem saradnje sa privredom, uvođenjem novih studijskih programa kao i na druge načine, Univerzitet u saradnji sa lokalnom samoupravom može da doprinese da studenti po završenom školovanju nalaze zaposlenje u svojoj struci – rekao je pored ostalog prof. dr Nenad Filipović, rektor Univerziteta u Kragujevcu.

Foto: GU Kraljevo

 

Sastanku su prisustvovali i dekan Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu prof. dr Mile Savković, prodekan za nastavu dr Aleksandra Petrović i prodekan za naučno-istraživačku delatnost dr Milan Bižić. Ovom prilikom gradonačelnik Terzić je istakao da je multinacionalna kompanija "Leoni" sa novootvorenom fabrikom u gradu na Ibru već uspostavila saradnju sa kraljevačkim fakultetom i stipendirala studente.

- Taj vid saradnje moguće je ostvariti i sa domaćim prduzećima "Gir", "Elektromontaža", "Amiga", "Radijator", "Cip"... - naglasio je Terzić.

- Neophodno je otvoriti više visokoškolskih ustanova u Kraljevu, ali istovremeno i privući svršene studentre da se po okončanju studija vrate u svoj rodni grad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)