SANACIJA ŠTETE NA KUĆI: Podrška Kancelarije za KiM baka LJubinki Jovanović iz Mogile kod Kosovske Vitine

D.Z.

09. 02. 2021. u 16:20

POSLE nedavnog obijanja i pljačke kuće Jovanovića iz sela Mogila kraj Kosovske Vitine, podršku i pomoć ovom domaćinstvu koje se više puta do sada našlo na meti vandala i lopova pruža Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

САНАЦИЈА ШТЕТЕ НА КУЋИ: Подршка Канцеларије за КиМ бака Љубинки Јовановић из Могиле код Косовске Витине

Foto: D.Z.

Naime, Petar Petković direktor Kancelarije za KiM razgovarao je danas sa baka Ljubinkom(73) i tom prilikom se informisao kako Kancelarija na čijem je čelu može pomoći baki i njenim sinovima.

- Kancelarija će se, prema dogovoru, angažovati da se baki Ljubinki sanira nastala šteta na kući i dodatno renovira sprat a predstavnici Kancelarije iz opštine Kosovska Vitina insistiraće kod predstavnika kosovske policije da se izgrednici privedu pravdi, a Ljubinki Jovanović, koja je nedavno ostala bez supruga, osigura bezbednost-ističu iz Kancelarije za KiM i napominju da je baka Ljubinka prenela direktoru Petkoviću da od 1999. godine trpi različite napade i provokacije, ali da je odlučna da porodično imanje ne napušta i da ostane na Kosovu i Metohiji, na čemu joj je direktor Petković posebno zahvalio.Inače, u Mogili živi oko sedamdeset srpskih porodica sa oko 200 Srba, dok ih je do 1999. godine bilo duplo više.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)