SAMI STAVLJALI TUCANIK NAPRAVILI JOŠ VEĆI PROBLEM: I najmanja kiša stvara problem meštanima Malog Radanovca u Subotici

J.L.

09. 02. 2021. u 16:12

DOVOLjNA je i najmanja kiša ili sneg pa da se svakodnevica stanovnika Đevđelijske ulice u subotičkom naselju Mali Radanovac pretvori u noćnu moru.

САМИ СТАВЉАЛИ ТУЦАНИК НАПРАВИЛИ ЈОШ ВЕЋИ ПРОБЛЕМ: И најмања киша ствара проблем мештанима Малог Радановца у Суботици

Foto: D. Dozet

Iako izlazi na glavnu saobraćajnicu koja vodi ka Paliću i autoputu, prvih 200 metara ulice nema asfalt. Čak ni tucanik. Zbog toga po ovakvom vremenu ne mogu da izađu iz kuća bez gumenih čizama.

-Ulice iza nas su isto ovako bile u blatu i pre pet godina one su asfaltirane. Samo naša nije. Kada padne sneg niko ne čisti, nego molimo ljude da dođu i da nam pomognu – priča nam meštanin Tibor Sabo.

Meštani su uzaludno godinama obijali pragove institucija ne bi li dobili parče asfalta. sami nasipali tucanik i zemlju ne bi li ulicu poravnali, ali su napravili dodatni problem – put je viši od nivoa kuća, pa se sva voda sliva u njihova dvorišta.

-Pokušavali smo ali ne možemo ništa da uradimo jer nije ravno. Bar da neko dođe da poravna i stavi nešto na njega, ovako ništa ne može da prođe ulicom – dodaje Ištvan Farkaš.

Nastavak ulice nema ni kanalizaciju, ni vodovod, a tamo komšije same nasipaju tucanik i ravnaju put, jer takođe, ulica ne bi bila uopšte prohodna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024