MILOVANOVIĆ: V.d. direktorka 'Dečije radosti'

tanjug

06. 02. 2021. u 19:10

OPŠTINA Svilajnac saopštila je danas da je u Predškolskoj ustanovi "Dečija radost" došlo do zloupotrebe, radnici su zapošljavani protivzakonito, Poreska uprava blokirala račun ustanove a budžetska inspekcija podnela prekršajnu prijavu protiv v. d. direktorke Daliborke Mojsović.

МИЛОВАНОВИЋ: В.д. директорка Дечије радости

Foto Printskrin

- Nama je bilo jasno od ranije šta se tamo dešava, pokazalo se tačno što smo pričali mesecima, v.d. direktorka 'Dečije radosti' je kršila zakon i došlo je do situacije da zaposleni nisu mogli da overe zdravstvene knjižice, jer su neki ljudu bili protivzakonito zapošljavani i nisu mogli da prime plate iz budžeta - rekao je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

On je naveo da je zbog toga Poreska uprava blokirala račun vrtića za taj iznos a budžetska inspekcijapodnela prkršajnu prijavu protiv v.d. direktorke.

- Pošto je prinudna naplata odradila svoje, radnici imaju overene zdravstvene knjižice, ali u toj ustanovi se krši zakon - rekao je Milanović i istakao da će v.d. direktorka, "ako ne bude primenjivala zakon, biti smenjena".

V.d. direktorka "Dečije radosti" Daliborka Mojsović na tu funkciju je došla pre 11 meseci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024