CEPIVO PRIMILO 4.000 VRŠČANA: I dalje veliko interesovanje za vakcinaciju

J.J.Baljak

04. 02. 2021. u 11:27

U Vršcu je dosad vakcinisano oko 4.000 ljudi, što je dobar odziv – kažu u lokalnom Domu zdravlja.

ЦЕПИВО ПРИМИЛО 4.000 ВРШЧАНА: И даље велико интересовање за вакцинацију

Foto: J. J. BALjAK

Najveći procenat od tog broja čine zdravstveni radnici i stariji sugrađani, imajući u vidu da se masovna vakcinacija sprovodi prema prioriteta.

Na raspolaganju im je i dalje samo kineska vakcina, koja, zasada, nije prouzrokovala neželjene efekte kod pacijenata.

-Cepiva ima dovoljno i svi koji su se prijavili putem eUprave dobiće svoje doze, s obzirom na to da nam redovno stižu nove količine – kaže dr Danijela Turkoanje iz vršačkog Doma zdravlja.

Zdravstveni radnici, korisnici Gerontološkog centra i odeljenja gerijatrije u Specijalnoj bolnici “Dr Slavoljub Bakalović” počeli su da dobijaju drugu dozu cepiva, dok će ostali građan biti na redu od iduće sedmice. Kao i za prvu dozu, telefonom će biti obavešteni, kada treba da dođu na revakcinu.

Takođe, formiran je i mobilni tim, koji obilazi nepokretne sugrađane i daje im vakcinu u njihovoj kući.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!