A NEKAD JE BILO I MINUS 15: Vršac jutros najtopliji grad u Srbiji, još jedan prolećni dan, a deci nedostaje sneg

J. J. BALjAK

03. 02. 2021. u 16:26

VRŠAC je jutros bio najtopliji grad u Srbiji, kada je izmereno pet stepeni Celzijusa, a očekuje se da će i sa najavljenih maksimalnih 15 stepeni tokom dana održati tu poziciju.

А НЕКАД ЈЕ БИЛО И МИНУС 15: Вршац јутрос најтоплији град у Србији, још један пролећни дан, а деци недостаје снег

Foto: J. J. Baljak

Inače, prema zapisima vršačkog meteorologa amatera Aleksandra Lalića, najhladnije jutro na ovaj dan, 3. februara, u Vršcu je bilo 1991. godine, kada je izmereno čak 15 stepeni ispod nule, dok je najtoplije jutro bilo prošle godine sa 10 stepeni.

Ovo je šesta godina zaredom da se početkom februara u Vršcu beleže temperature oko 15. podeljka na Celzijusovoj skali, što znači da u mesecu koji bi po pravilu trebalo da bude jedan od najhladnijih i najsnežnijih, Vrščani uživaju u ranom proleću.

Sneg mnogima nedostaje, a najviše deci. Dok je južni deo Srbije bio blokiran zbog velikih snežnih padavima, vršački mališani su ove zime imali priliku da se sankaju tek manje od nedelju dana, i to ne u gradu, gde se sneg nije mnogo zadržavao, već samo na Vršačkim planinama.

Ali, kad su već klimatske promene odredile takav sled, preporuka Vrščanima je da ove prolećne dane maksimalno iskoriste za šetnju i boravak u prirodi, jer ih od iduće nedelje očekuje zahlađenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a