OŠTRE KAZNE ZA "DIVLJE" TAKSISTE: Oduzimanje vozila, pa ležarina od 67.000 za nelegalni prevoz putnika

G.Ćirović

03. 02. 2021. u 14:01

PRIMENA prošlogodišnje odluke kraljevačkog Gradskog veća o isključivanju iz saobraćaja vozila kojima fizička lica nelegalno obavljaju usluge takozvanog „divljeg“, linijskog prevoza putnika, već daje prve efekte.

ОШТРЕ КАЗНЕ ЗА ДИВЉЕ ТАКСИСТЕ: Одузимање возила, па лежарина од 67.000 за нелегални превоз путника

Foto:G.Šljivić

Ovom odlukom vozila se isključuju iz saobraćaja 30 ili 90 dana, a njihovi vlasnici u obavezi su da, uz kaznu za učinjeni prekršaj, plate i troškove čuvanja vozila na parkingu JKP „Čistoća“, takozvanu ležarinu od 750 dinara po danu, odnosno najmanje 22.500, a najviše čak 67.500 dinara. 

Kako saznajemo, saobraćajna inspekcija je tokom minulih mesec dana iz saobraćaja isključila šest ovakvih vozila.

- Po isteku kaznenog perioda, inspekcija vlasniku izdaje potvrdu da može da preuzme vozilo, a mi fakturu za troškove čuvanja. Svoje obaveze vlasnik je dužan da izmiri u roku od osam dana, u suprotnom naplata se obavlja preko javnog izvršitealja – pojašnjava proceduru Ivica Bogojević, direktor JKP „Čistoća“ u Kraljevu.

Ovo je samo jedan od načina kojim se ovdašnja lokalna samouprava zalaže za uvođenja reda u obavljanju javnog prevoza i taksi usluga. Podsećamo, uz rigoroznu kontrolu divljih prevoznika, odlukom Skupštine grada svi taksisti pre nego što počnu da obavljaju ovu delatnost u obavezi su da najpre polože ispit iz poznavanja propisa i poznavanja grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata