U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU 19 NOVOZARAŽENIH: Nema preminulih, u bolnici 39 pacijenata

M. B.

01. 02. 2021. u 14:11

MENJA se epidimološka situacija u Rudničko-takovskom kraju, tokom minulih 24 sata, u kojoj srećom ni danas nema ni jednog preminulog pacijenta od zaraze kovid-19.

У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ 19 НОВОЗАРАЖЕНИХ: Нема преминулих, у болници 39 пацијената

Foto: M. Bošnjak

Zvanično, ima 19 potvrđeno novzoraženih.


U Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, trenutno se leči 39  pacijenata.
- Prema preseku od jutros, na Grudnom odeljenju smešteno je njih deset, na Internom 17 i 12 na Neurologiji. Pozitivan test na kovid-19 ima njih 26, negativno je šestoro, sedmoro čeka rezultate testiranja, ili testiranje. Tokom protekla 24 časa, hospitalizovali smo dve osobe sa simptomima, koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom, dok u istom periodu nismo imali otpusta kući – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Zvanične podatke o broju zaraženih korona virusom u ovom kraju, iznosi nadležni dr Aleksandar Čivović, v. d. direktora milanovačkog Doma zdravlja.

- U ovom „trećem piku“ epidemije, broj zaraženih kovidom-19 trenutno je 1.508, od tog broja njih 685 je izlečeno. Sva ostala lica i njihovi kontakti nalaze se u kućnoj izolaciji, pod kontrolom lekara Doma zdravlja. U nedelju (31.januara) u Kovid ambulanti ovog Doma, pregledano je ukupno 114 osoba, urađeno 36 antigenskih testova, uzeto pet nazofaringealnih briseva, na hospitalizaciju su iz nje upućene tri osobe – izjavio je danas dr Čivović.

Statistiku epidemije kovid-19 u ovom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je  ukupno 1.508  lica, uz nažalost 79 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)