NAŠLI REŠENJE PROTIV ZLOUPOTREBE: Novi putokazi na Vršačkim planinama napravljeni od materijala koji se ne reciklira

J. J. Baljak

29. 01. 2021. u 17:09

POSTOJAĆE obeležje i putokazi na Vršačkim planinama često su na meti vandala, koji ih izvaljuju iz zemlje ili skidaju sa drveća, zbog čega su vršački planinari na mukama.

НАШЛИ РЕШЕЊЕ ПРОТИВ ЗЛОУПОТРЕБЕ: Нови путокази на Вршачким планинама направљени од материјала који се не рециклира

Foto: J. J. Baljak

Dešavalo se i da pojedini putokazi završe kao sekundarna sirovina, pa su članovi PSD „Vršačka kula“, koji su krenuli u projekat novog obeležavanja svih 15 šetačkih stana, našli način da tome stanu na put.

Novih tristotinak putokaza napravili su od alubonda, materijala koji se ne može reciklirati, pa se nadaju da ih sakupljači sekundardnih sirovina više neće dirati. Takođe, nadaju da se da ih ni ostali sugrađani više neće lomiti.

Putokazi će, inače, biti postavljeni širom Vršačkih planina čim vremenski uslovi to budu dozvolili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!