DOPUNILI VINSKU SIGNALIZACIJU U GUDURICI: Ulažu u promociju najvinogradarskijeg sela u Srbiji

J.J.Baljak

29. 01. 2021. u 13:27

TURISTIČKA organizacija Vršac uradila je dopunu vinske signalizacije u selu Gudurica, tako da je sada svih šest registrovanih vinarija obeleženo putokazima, kako bi se turisti lakše snalazili.

ДОПУНИЛИ ВИНСКУ СИГНАЛИЗАЦИЈУ У ГУДУРИЦИ: Улажу у промоцију највиноградарскијег села у Србији

foto J.J.Baljak.JPG

Na ulazu u selo uskoro će zameniti i staru, izbledelu mapu sa detaljnim prikazom svih seoskih znamenitosti. Na njoj će, takođe, biti ucrtane i vinarije, koje su se u međuvremenu registrovale.

A kako bi još više unapredili vinski turizam u „najvinogradarskijem“ selu u Srbiji, koje okružuje oko hiljadu hektara plantaža vinove loze, TOV je početkom godine izdao i publikaciju „Gudurica – tamo gde je vino život“, na srpskom, mađarskom i rumunskom jeziku. Novac za taj projekat dobila je seoska mesna zajednica.

U planu je i da animiraju lokalno stanovništvo da kategorizuju smeštajne kapacitete, s obzirom na to da brojni gosti, koji tu dolaze tragom dobrih vina, nemaju gde da prespavaju, jer u tom selu zasada niko ne izdaje smeštaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)