INVESTICIJA VREDNA 25 MILIONA DINARA: Da proradi posle tri godine - U Vršcu saniraju deo rezervoara za pijaću vodu (FOTO)

J. J. BALjAK

26. 01. 2021. u 20:44

JKP „Drugi oktobar“ počeo je sanaciju leve komere glavnog rezervoara pijaće vode u Ulici Milana Tepića u Vršcu, koja nije u funkciji skoro tri godine.

ИНВЕСТИЦИЈА ВРЕДНА 25 МИЛИОНА ДИНАРА: Да проради после три године - У Вршцу санирају део резервоара за пијаћу воду (ФОТО)

Foto: JKP "2. oktobar"

Vrednost investicije je 25 miliona dinara, a izvođač radova – lokalna firma „Rasing“ – u obavezi je da taj posao obavi u naredna dva meseca.

- Trenutno se radi uklanjanje debelih slojeva kamenca, koji su se tokom skoro šest decenija od izgradnje rezervoara nataložili na zidovima. Potom će iznutra biti napravljena nova betonska konstrukcija, jer su na postojećim zidovima vidna velika oštećenja, koja je prouzrokovalo korenje okolnog drveća, kao i sleganje terena – kaže Miloš Salapura, izvršni direktor za komunalne poslove „Drugog oktobra“.

Desna komora je zbog istih problema u potpunosti sanirana 2014. godine i trenutno je samo ona u funkciji.

Popravkom leve komore, komunalci će na raspolaganju imati rezervoar ukupnog kapaciteta 5.000 kubika, čime će se na duži period obezbediti stabilno snabdevanje pijaćom vodom celog Vršca u slučaju veće havarije na glavnom magistralnom vodu.

Kažu da Vrščani ne treba da brinu, jer zbog ovih radova neće biti prekida u vodosnabdevanju.

Foto: JKP "2. oktobar"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)