AKCIJA U ZRENJANINU: Besplatna košarka, gimnastika i džudo za devojčice

B. GRUJIĆ

25. 01. 2021. u 19:57

АКЦИЈА У ЗРЕЊАНИНУ: Бесплатна кошарка, гимнастика и џудо за девојчице

Foto: Grad Zrenjanin

GRADONAČELNIK Zrenjanina Simo Salapura, osnivač Instituta za ženski sport i selektorka košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković, i Vukosava Đapić Atanacković, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina, potpisali su u Gradskoj kući u Zrenjaninu, protokol o saradnji.

On je baziran na zajedničkoj potrebi da se devojčicama predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta obezbedi besplatno bavljenje sportom na teritoriji Zrenjanina, i to u tri sportske discipline, košarci, gimnastici i džudou.

Potpisivanjem ovog dokumenta stvaraju se dodatni uslovi za razvoj i afirmaciju ženskog sporta u Zrenjaninu, kao i da će saradnja s Institutom za ženski sport biti deo projekta "Evropski grad sporta 2021".

- Zrenjanin je na svim Olimpijskim igrama od 2000. godine imao sportistkinje iz naše sredine, i da su dobro poznata imena Ivane Španović, Miroslave Najdanovski, Jovane Brakočević, Maje Ognjenović, Brižitke Molnar, Vukosave Đapić, koja treba da budu uzor i pozitivan primer svim devojčicama koje žele da se bave sportom naglasio je Simo Salapura, uz napomenu da se u obzir ne uzima samo rezultat, nego i zdravi životni stilovi, promocija svega što je bitno za razvoj devojčica, kojih je mnogo i koje imaju želju da se bave sportom.

OD 1. MARTA BESPLATNO

Važno je istaći da je Zrenjanin prvi grad, partner Instituta za ženski sport i da će već od 1. marta krenuti besplatne aktivnosti.

Osnivač Instituta za ženski sport i selektorka košarkaške reprezentacije Marina Maljković naglasila je, da je za Zrenjanin vezuju najlepša sećanja na prethodno Evropsko prvenstvo u košarci i pobede reprezentacije u Kristalnoj dvorani.

- Drago mi je što ovaj grad ima razumevanja za naše aktivnosti i što će biti prvi u Srbiji u kom će se organizovati treninzi u tri sporta - istakla je Marina Maljković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)