VIŠE OD 1.300 PARAĆINCA VAKCINISANO PROTIV KOVIDA: Lekari podsećaju na obavezno prijavljivanje putem portala eUprave

Z. Rašić

25. 01. 2021. u 19:40

VAKCINISANjE žitelja paraćinske opštine trajalo je i tokom vikenda na dva punkta u centralnom Domu zdravlja, a od 20. januara, uključujući i prethodno vakcinisane medicinske radnike, do jutros u 10 sati, cepivom su zaštićene tačno 1.372 osobe.

ВИШЕ ОД 1.300 ПАРАЋИНЦА ВАКЦИНИСАНО ПРОТИВ КОВИДА: Лекари подсећају на обавезно пријављивање путем портала еУправе

Foto: Z.Rašić

Danas su u prostorije ove zdravstvene ustanove dolazili i građani koji su želeli da se vakcinišu bez prethodnog prijavljivanja na portalu eUprave i zakazanog termina. Obe medicinske ekipe izlazile su im u susret, mada lekari apeluju da je elektronsko ili telefonsko zakazivanje neophodno da se ne bi stvarale gužve.

 Zdravstveni radnici primili su “Fajzerovu” vakcinu koja je tog trenutka bila dostupna, dok se vakcinacija građana od početka obavlja cepivom kineskog proizvođača “Sinofarm”.

 Prvih 600 doza potrošeno je za tri dana, ali su stizale naknadne količine u skladu sa spiskovima  građana koji su se prijavili. Svako ko je primio cepivo dobio je i karton u koji je upisana vrsta vakcine i datum primanja, kao i datum kada treba da primi drugu dozu, a to je za tri nedelje.

Foto: Z.Rašić

 

 Među onima koji su zavrnuli rukav bila je i Nevenka Milovanović, koja je na društvenim mrežama pozvala Paraćince da se vakcinišu, “pa da što pre nakon toga pobacamo maske, da se zdravimo i grlimo kao ljudi”.

Foto: Z.Rašić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna