VAKCINACIJA U BORSKOM OKRUGU: Dobar odziv građana za imunizaciju

S.M.J.

24. 01. 2021. u 14:22

IMUNIZACIJA kineskom, Sinefarmovom vakcinom, na punkovima u Borskom okrugu teče planiranom dinamikom. Kako navode u ovdašnjim zdravstvenim ustanovama svakodnevno se građani vakcinišu po spiskovima koji stižu sa Instituta “Batut”, a koji su se prijavili eUpravi ili na kol centar.

ВАКЦИНАЦИЈА У БОРСКОМ ОКРУГУ: Добар одзив грађана за имунизацију

Foto: S.M.Jovanović

U opštini Negotin u službama epidemiologije i opšte medicine za prvih pet dana vakcinisana su 802 građana. U ovoj opštini stiglo je, ističe dr Vidosava Paunović-Barbulović, vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra, 900 doza kineske vakcine.

U Boru je prve nedelje imunizacije na dva vakcinalna punkta, u Domu zdravlja i u Klubu za stare, vakcinisano 1.390 osoba.

U opštini Kladovo, u Domu zdravlja je do danas vakcinisano 667 osoba, saznajemo od dr Sibirke Mićović, pomoćnice vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja. Već od ponedeljka počeće i imunizacija  na vakcinalnom punktu u Domu omladine gde su u toku završne  pripreme prostorija.

U opštini Majdanpek do sada su vakcinisane 462 osobe na vakcinalnim punktovima u Majdanpeku i šezdesetak kilometara udaljenom Donjem Milanovcu. U ovoj opštini planiraju i da uskoro, po spiskovima koji se prave, vakcinišu nepokretne osobe u njihovih domovima, saopštio je dr Dragan Fudulović, direktor Doma zdravlja Majdanpek.

Inače, imunizacija se u svim ustanovama organizuje po utvrđenim pravilima i uz sve propisane mere. Svakoj osobi se meri temperatura, uzima anamneza, vrši pregled lekara, potpisuje se saglasnost. Zatim se vakcinišu, a potom u prostoriji ostaju u prostorijama za opservaciju još 15 minuta za slučaj neželjenih post vakcinalnih reakcija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!