I POLJUPCI NA ČEKANJU: Neizvesno održavanje tradicionalne manifestacije na dan zaljubljenih u Vrnjačkoj Banji

G.Ćirović

21. 01. 2021. u 13:51

ZBOG epidemije korona virusom, tradicionalni organizovani doček pravoslavne Nove godine na promenadi u centru Vrnjačke Banje nije održan, a kako stvari sada stoje, najverovatnije će biti otkazana i popularna manifestacija „Poljubi me“ na znamenitom mostu ljubavi u centralnom vrnjačkom parku.

И ПОЉУПЦИ НА ЧЕКАЊУ: Неизвесно одржавање традиционалне манифестације на дан заљубљених у Врњачкој Бањи

Foto: G. Šljivić

Ovo jedinstveno takmičenje zaljubljenih parova u ljubljenju već 12 godina održava se u prestonici srpskog kontinentalnog turizma na sam Dan zaljubljenih kojeg pravoslavci slave kao Svetog Trifuna, a katolici kao Svetog Valentina. Trinaesto po redu izdanje, po svemu sudeći, moraće da sačeka naredu godinu i definitivnu pobedu protiv kovida-19.

- Poljupci su, za sada, na čekanju. Ništa još nije definitivno odlučeno, čekamo da vidimo kako će se situacija odvijati, ali će najverovatnije ova manifestacija biti odložena kao i pre nekoliko godina kada nije održana zbog ekstremno niskih temperatura – kaže Goran Karavesović iz Turističke organizacije Vrnjačke Banje.

Foto: G. Šljivić

 

Svake godine za učešće u ovom nesvakidašnjem takmičenju prijavi se najmanje desetak zaljubljenih parova iz svih krajeva Srbije. Rekord u dužini pooljupca prošle godine postavili su četvorostruki pobednici Irena i Đorđe Božić iz Kruševca koji su se „filmski“ ljubili čak 112 minuta.

- Rekordi i služe da bi se obarali – dodaje Karavesović. - Hoće li se to desiti ove ili neke naredne godine, manje je bitno. Sada je bez dileme zdravlje najvažnije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave