I POLJUPCI NA ČEKANJU: Neizvesno održavanje tradicionalne manifestacije na dan zaljubljenih u Vrnjačkoj Banji

G.Ćirović

21. 01. 2021. u 13:51

ZBOG epidemije korona virusom, tradicionalni organizovani doček pravoslavne Nove godine na promenadi u centru Vrnjačke Banje nije održan, a kako stvari sada stoje, najverovatnije će biti otkazana i popularna manifestacija „Poljubi me“ na znamenitom mostu ljubavi u centralnom vrnjačkom parku.

И ПОЉУПЦИ НА ЧЕКАЊУ: Неизвесно одржавање традиционалне манифестације на дан заљубљених у Врњачкој Бањи

Foto: G. Šljivić

Ovo jedinstveno takmičenje zaljubljenih parova u ljubljenju već 12 godina održava se u prestonici srpskog kontinentalnog turizma na sam Dan zaljubljenih kojeg pravoslavci slave kao Svetog Trifuna, a katolici kao Svetog Valentina. Trinaesto po redu izdanje, po svemu sudeći, moraće da sačeka naredu godinu i definitivnu pobedu protiv kovida-19.

- Poljupci su, za sada, na čekanju. Ništa još nije definitivno odlučeno, čekamo da vidimo kako će se situacija odvijati, ali će najverovatnije ova manifestacija biti odložena kao i pre nekoliko godina kada nije održana zbog ekstremno niskih temperatura – kaže Goran Karavesović iz Turističke organizacije Vrnjačke Banje.

Foto: G. Šljivić

 

Svake godine za učešće u ovom nesvakidašnjem takmičenju prijavi se najmanje desetak zaljubljenih parova iz svih krajeva Srbije. Rekord u dužini pooljupca prošle godine postavili su četvorostruki pobednici Irena i Đorđe Božić iz Kruševca koji su se „filmski“ ljubili čak 112 minuta.

- Rekordi i služe da bi se obarali – dodaje Karavesović. - Hoće li se to desiti ove ili neke naredne godine, manje je bitno. Sada je bez dileme zdravlje najvažnije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost