BOGOJAVLJENSKO PLIVANJE NA JEZERU GAZIVODE: Nikoli iz Leposavića časni krst, zaprošena Milica iz Kosovske Mitrovice (FOTO)

D.Zečević

19. 01. 2021. u 14:58

БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ НА ЈЕЗЕРУ ГАЗИВОДЕ: Николи из Лепосавића часни крст, запрошена Милица из Косовске Митровице (ФОТО)

Foto: Kancelarija za KiM

NI temperatura ispod nule ni ledena voda jezera Gazivde nisu sprečili više desetina mladića iz čitavog Kosmeta da zaplivaju za Bogojavljenski krst.

Takmičari, među kojima je bila i jedna devojka, plivali su u dužini od 33 metara koji simbolizuju broj godina života Isusa Hrista.Dvadeset trogodišnji Nikola Milutinović iz Leposavića prvi put je učestvovao na ovom tradicionalnom takmičenju i doplivao do Časnog krsta.

- Osećaj dok plivate za krs časni, koji je smisao i suština života je fenomenalan.Zato pozivam sve mlade iz svih krajeva Kosmeta da nastavimo ovu tradiciju u što većem broju-rekao je posle proglašenja pobednika Nikola, dok je ovaj događaj na jezeru Gazivode obeležila i veribda.

Milica Đurić iz Kosovske Mitrovice koja već šesti put učestvuje u ovom plivanju, a koja je krst osvojila 2017 godine, sada četiri godine kasnije “osvojila” je i verenički presten koji joj je posle plivanja uz prosidbu uručio njen izabranik Marko Nikolić.Ovaj romantični momenat pratili su i Markovi prijatelji dok je na ogradi mosta stojao transparent sa natpisom “Udaj se za mene”.

Tradicionalno plivanje za krs Časni organizuje se uz blagoslov eparhije raško-prizrenske i vladike Teodosija kao i podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Ove godine podršku plivačima pružio je i pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Dušan Jovović dok je plivače blagoslovio prota Milija iz Kosovske Mitrovice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)