EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U KRALJEVU: Još 35 novoobolelih, preminulo dvoje pacijenata

G.Ć.

18. 01. 2021. u 15:56

OD ukupno 186 testirana uzorka brisa sa teritorije Kraljeva, računajući 87 PCR i 99 antigen metodom, na kovid-19 pozitivno je 35, saopštio je Gradski krizni štab prema podacima kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У КРАЉЕВУ: Још 35 новооболелих, преминуло двоје пацијената

Foto: G. Šljivić

Posle mirna četiri dana, tokom minulih 24 sata, kako se navodi u saopštenju, od posledica korone preminulo je dvoje kovid pacijenata sa teritorije Kraljeva, tako da je do sada ukupno 169 stanovnika grada na Ibru izgubilo bitku protiv ovog virusa.

Od izbijanja epidemije u kraljevačkom kraju je ukupno registrovano 10.515 slučajeva infekcije, dok je u aktuelnom talasu za minula tri meseca zvanično potvrđeno – 9.059.

U kraljevačkoj opštoj bolnici trenutno je na lečenju 26 kovid pacijenata. Na intenzivnoj nezi je zbrinuto šestoro, od kojih je jedan na respiratoru, a petoro na neinvazivnoj ventilaciji. Kako je saopšteno, tokom minulih 24 sata troje pacijenata je preminulo u ovoj ustanovi, četvoro je novoprimljenih pacijenata, a dvoje je otpušteno sa bolničkog lečenja. U ovom periodu u Kovid ambulanti obavljeno je ukupno 67 pregleda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)