PREMINULA ČETIRI PACIJENTA: U Kruševačkoj bolnici trenutno 54 pacijenta

S. BABOVIĆ

12. 01. 2021. u 16:31

UPRKOS naporima lekara,četiri pacijenta KOVID bolnice u Kruševcu izgubila su bitku sa virusnom infekcijom.

ПРЕМИНУЛА ЧЕТИРИ ПАЦИЈЕНТА: У Крушевачкој болници тренутно 54 пацијента

Foto: S. B.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi trenutno se leči 54 pacijenta,a kod njih 34 potvrđeno je prisustvo virusa KOVID-19. Od ukupnog broja hospitalizovanih potrvđenih pacijenata, 10 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju.

Kako su „Novosti“ objavile,KOVID bolnica u kasarni „Rasina“ u naseljenom mestu Parunovac,opljačkana je noćas, a zaposleni su jutros prijavili da je iz magacina nestanalo devet uređaja za daljinsko praćenje zdravstvenog stanja pacijenata.

Prvi pacijenti primljeni su u ovu ustanovu 21.decembra. KOVID bolnica je opremljena modernom dijagnostičkom opremom, a ima i 150 respiratora i monitora za praćenje životnih parametara,po jedan „komplet“ za svakog pacijenta na Odeljenju intenzivne nege.

Opremljena je i sa rengen aparatima stabilnog i mobilnog tipa,aparatima za dijalizu,EKG aparatima,kao i skenerom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EVAKUACIJA NIŠKOG NASELJA ZBOG TOMAHAVKA NA GRADILIŠTU: Oglasio se i štab za vanredne situacije