POZITIVNO I 20 ZAPOSLENIH! Zdravstvena situacija u Gerontološkom centru u Šapcu i dalje teška

V. Mitrić

12. 01. 2021. u 11:04

ПОЗИТИВНО И 20 ЗАПОСЛЕНИХ! Здравствена ситуација у Геронтолошком центру у Шапцу и даље тешка

Foto: V.M.

U KOVID ambulanti šabačkog Doma zdravlja u poslednja 24 sata pregledano je 358 pacijenata. U Opštoj bolnici ,,Dr Laza K. Lazarević” na bolničkom lečnjeu 165 pacijenata.

Pet pacijenata je intubirano i nalaze se u teškom zdravstvenom stanju. Nažalost, u poslednja 24 sata još dva pacijenta su preminula, saopšteno je posle sastanka Štaba za vanredne situacije

U Gerontološkom centru 92 korisnika su kovid pozitivna i 20 zaposlenih. Od tog broja devet korisnika ovog centra je zbrinuto u šabačkoj Opštoj bolnici. Svi pacijenti koji su na lečenju u ovoj zdravstvenoj ustanovi su srednje teškog zdravstvenog stanja, nalaze se na kiseoničnoj potpori.

Radni tim za koordinaciju zdravstvene službe u Gerontološkom centru koji je imenovao Štab za vanredne situacije grada Šapca, sproveo je niz aktivnosti na organizovanju rada u posebnim uslovima. To podrazumeva prilagođavanje novonastaloj situaciji, a tiče se organizacione i kadrovsko tehničke podrške.

Pomoć u funkcionisanju Gerontološkog centra pružaju sve zdravstvene ustanove sa područja grada Šapca, kao i resorno Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Republički fond za zdravstveno osiguranje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)