DAROVI ZA BEBE ROĐENE 1. JANUARA: Grad Kikinda poklonio dečaku 50.000 dinara

Рада Шегрт
Rada Šegrt

03. 01. 2021. u 15:32

DEČAK Pavle, težak 4,6 kilograma i dug 56 centimetara, rođen carskim rezom 2. januara u porodilištu Opšte bolnice u Kikindi od grada je dobio dar od 50.000 dinara.

ДАРОВИ ЗА БЕБЕ РОЂЕНЕ 1. ЈАНУАРА: Град Кикинда поклонио дечаку 50.000 динара

Foto: Grad Kikinda

Vaučer je u bolnicu doneo gradonačelnik Nikola Lukač, ali zbog epidemiološke situacije nije ulazio u porodilište, već je vaučer predao dr Gordani Vojvodić Prekajski, načelnici Ginekološko-akušerskoj odeljenja. Ona je ovaj i poklone od Crvenog krsta Kikinde predala majci Mariji Kanas (33) kojoj je sin Pavle prvo dete.

Foto: Grad Kikinda

Osim poklona od grada, Crveni krst Kikinde i Mariji is vim drugim porodiljama u kikindksoj bolnici uručio je poklon pakete sa bebi opremom.

- Nadamo se da će ove godine biti više beba nego protekle. Grad će nastaviti da daje podršku mladim roditeljiam i onim sugrađanima koji to žele da postanu, pa smo u gradskom budžetu za vantelesnu oplodnju opredelili milion dinara – rekao je Lukač.

Prošle godine u kikindskom porodilištu rođeno je 417 beba.

Lokalna samouprava na sve načine podržava rad Opšte bolnice, posebno u uslovima pandemije, pa je nedavno uplatila 2,5 miliona dinara kako bi ustanova što bolje funkcionisala u ovo vanredno vreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a