ĐACI U BORBI PROTIV KORONE: U kraljevačkoj Medicinskoj školi otvoren kovi kol centar, učenici pomažu sugrađanima

G.Ćirović

13. 12. 2020. u 11:55

U MEDICINSKOJ školi u Kraljevu otvoren je kovid kol-centar, namenjen isključivo za rad dela ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) koji zbog tehničkih, prostornih i kadrovskih nedostataka, nije u mogućnosti da u aktuelnom talasu epidemije, s obzirom na veliki broj novoregistrovanih slučajeva, odgovori svim postavljenim zadacima.

ЂАЦИ У БОРБИ ПРОТИВ КОРОНЕ: У краљевачкој Медицинској школи отворен кови кол центар, ученици помажу суграђанима

Foto: Privatna arhiva

Putem novootvorenih telefonskih linija, učenici završnih razreda Medicinske škole i nekoliko njihovih profesora, kao i đaci Ekonomsko-trgovinske škole, uz stručnu pomoć lekara u novoformiranom kol-centru razgovaraće sa građanima koji su u izolaciji, prikupljati podatke od njih i davati im neophodne informacije odnosno unositi podatke u sistem.

Na ovaj način, građani kojima je testiranjem utvrđeno da su pozitivni na koronu, odnosno koji se nalaze se u izolaciji imaće mogućnost da se što pre prijave kako bi dobili pomoć u pribavljanju odgovarajuće dokumentacije zbog regulisanja svojih obaveza.

Foto: Privatna arhiva

- Podatke koje volonteri kol-centra prikupe, zaposleni u Zavodu će prosleđivati Sanitarnoj inspekciji koja izdaje rešenja o izolaciji. Osim toga, moći će da evidentiraju veći broj kontakata, ograniče njihovo kretanje i tako spreče dalje širenje epidemije – kaže dr Aleksandar Macan, direktor ZZJZ u Kraljevu.

Tehničku podršku i logistiku kol-centru, osim Medicinske i Ekonomsko-trgovinske škole, pružio je i Gradski štab za vanredne situacije.

- U rekordnom roku javilo nam se 14 učenika-volontera, što danas i nije tako jednostavno zbog veoma teške epidemiološke situacije, a osim toga i onlajn nastava i dalje traje – kaže Biljana Bojanić, direktorka Medicinske škole.

Foto: Privatna arhiva

- Đaci su prepoznali trenutak da pomognu svojim sugrađanikma iskazavši veliku humanost i solidarnost na delu. Njihova pomoć i podrška u ovim teškim trenucima su više nego dragoceni.

TELEFONI

GRAĐANI Kraljeva koji su u izolaciji sve neophodne informacije mogu dobiti putem pet telefonskih linija kovid kol-centra – 064/891-2022, 064/891-2108, 064/891-2018, 064/891-2118 i 064/891-2132, svakog dana od 8 do 16 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo